söndag 8 juni 2008

Värdet av leksaker - sandlådetankar

Så står jag äntligen i startgropen för den här bloggen; ser mig omkring i den "pedagogiska sandlådan" och fyller baljan med jättesåpbubbelmix för att sätta fart på sommaren.



+15 grader; inte alltför somrigt, och i går invigde Robert Wells vår Multiarena här i Boden. Har aldrig sett så många människor på samma ställe i den här stan sedan jag utvandrade från Stockholm för över 20 år sedan. Undrar om de kommer att samlas igen. Undrar hur många av de här människorna som har barn hemma, och hur deras leksaker ser ut; om de är finurliga, vackra, plastiga, halvtrasiga eller härligt stabila.



Hur mycket får barns leksaker kosta egentligen? Är det stormarknad eller specialbutik som gäller för inköpen? Hur länge ska de hålla? Ska föräldrar tänka på barnens miljö och framtid när de gör inköp till barnen, eller gäller det att leva i nuet och köpa trendigt? Att lyssna till fågelsång och gräva metmask kan också vara ett alternativ, eller vad TROR ni vuxna egentligen är meningsfullt när det gäller leksaker? YS

1 kommentar:

Anonym sa...

Verkligen trevligt med din Kloka Leksaker blogg Ylva. Fina färger och superbra gjort :-)
// Kikki