fredag 26 september 2008

Färgstarkt - eller - Vart tar löven vägen?

Hoppla!
Plötsligt en morgon när jag kliver ut genom dörren och går till cykeln, har en massa äpplen dundrat ner på gräsmatten, som är läckert beslöjad med gulröda HÖSTlöv! Vart tog sommaren väge n? Ja, säg det; jag njöt den då i alla fall i fulla drag. Riktig semester i år. Massor med spännande repliker i utbyte med sonen och maken. Jag klagar inte på regnet. Vi slapp höra en massa Briggs & Stratton nöta runt på småtomterna med förevändningen att gräset skulle klippas.
Vi var visserligen på Sveriges största konsumentmässa NOLIA i Piteå och sålde så det rykte av det kvalitativa. Uppskattning i massor som värmer. Jobb 10 - 18 i dagarna nio. Färgstarkt.
Nu är vi tillbaka på gymnasiet. Brandlarmet gick som vanlig i början av terminen. Snart är vi så vana vid det att ingen kommer att bry sig när det verkligen brinner. Tur att vi har språksalen nära spiraltrappan. Mina elever är undantagslöst underbara. Kunderna hittar till butiken de två timmarna på torsdag eftermiddag. De som vill ha leksaker som håller lite längre än på hemvägen.

Inga kommentarer: